Slussvägen 4, Kolbäck

Westerqwarns slussvaktarstuga

Precis vid Västerkvarns sluss ligger denna gamla slussvaktarbostad som numera går att hyra. Stugan är utrustad med 4 bäddplatser. Två i bäddsoffa i köket och två i enkelsängar i storstugan. Det finns dusch, toalett, tvättmaskin och torktummlare. Kök med spis, kyl och frys och köksutrustning för upp till 12 personer.

Bakom bostaden finns en utomhuslänga som ursprungligen fungerade som vedbod och skomakeri. Här är det idag inrett två rum med plats för ytterligare 2-5 personer.

Utanför har du en gammal trädgård med klassiska rabatter och fruktträd. Här finns utemöbler och grill för trivsamma middagar och fikastunder i trädgården. Bara 25 meter från stugan har du Strömsholms kanal.

Följer man stigen längst med slussen så kommer man till ett vindskydd där det finns grillplats om man inte vill grilla vid stugan.

Bokning sker via Lakeside Adventure i Hallstahammar.

  • Plats: Slussvägen 4, Kolbäck